top of page
  • Writer's pictureChristin Lund

Ikke glem veganerne


Stadig flere velger å leve som vegetarianer eller veganer, enten på grunn av dyrevelferd, bærekraft, helse eller av andre årsaker.

Sjansen er dermed stor for at det vil komme deltakere med ønske om et vegetar/veganer-alternativ til arrangementet ditt, og det er derfor greit å sjekke ut med kjøkkenet på stedet der arrangementet skal gjennomføres hva de kan tilby disse gjestene.

I takt med det økte fokuset på bærekraft og et mer plantebasert kosthold blir det stadig enklere å finne retter tilpasset veganere/vegetarianere som er både balanserte og velsmakende på restaurantenes menyer. Men fortsatt er det steder der vegetarkost er ensbetydende med en grønn salat og hvor man som veganer/vegetarianer nærmest henvises til å spise garnityret fra de øvriges meny.

Så om matserveringen er en viktig del av arrangementet ditt og du ønsker deg fornøyde gjester er det lurt å forsikre deg om at stedet dere skal være på ikke tilhører den siste gruppen.

Vær også oppmerksom på at det kan være deltakere som ønsker vegetar-menyen uten at de har meldt fra om dette på forhånd. Da kan man risikere at disse rettene blir snappet opp av noen andre enn de de var tiltenkt når maten serveres. Det kan derfor være lurt å merke de avvikende menyene med navn for å sikre at de som faktisk har meldt fra skal få sine menyer uten forsinkelser.

Og om budsjettet ditt tillater det kan det kanskje også være greit å ha bestilt opp noen retter i reserve, sånn for sikkerhets skyld.

21 views0 comments
bottom of page